Informace
o setkání příslušníků skupiny 25 GEO s pracovníky katedry geodezie a kartografie
ve dnech 5. – 7. 11. 2010 v Brně a Velkých Pavlovicích


Absolventi základního vysokoškolského studia geodezie a kartografie Vojenské akademie Antonína Zápotockého v Brně, kteří promovali v roce 1974, učební skupina 25 GEO, se setkávají každoročně. Na našich setkáních, která mají část sportovní a část společenskou při přátelském posezení zavzpomínáme na naše studijní roky a pohovoříme o naší práci, o rodinách, o životě a samozřejmě připravíme naše další setkání.
V tomto roce jsme již jedno setkání měli a to ve dnech 4. až 6. června 2010 na Rejvízu v Jeseníkách. Zde jsme se dohodli, že na podzim tohoto roku pozveme naše bývalé učitele a další pracovníky katedry na přátelské posezení, abychom spolu s nimi zavzpomínali na studijní roky i na naši pozdější vzájemnou spolupráci.
Za pomoci vedoucího katedry plk. doc. Ing. Václava Talhofra, CSc. byly pozvánky připraveny a rozeslány. Naše společné posezení se uskutečnilo dne 5. listopadu 2010 od 18,00 hod. v Brně v Akademickém klubu Univerzity obrany na Šumavské. Společné večeře a následného přátelského posezení se zúčastnilo celkem 13 bývalých i současných pracovníků katedry a 9 absolventů studijního oboru 25 GEO. V rámci setkání každý z přítomných krátce pohovořil o práci na katedře, o svém působení u ústavů a útvarů topografické/geografické služby. Celé setkání se neslo v přátelském duchu. Po společné večeří si účastníci ve dvojicích či skupinkách pohovořili o životě, práci a další perspektivě katedry a geografické služby.
Společně jsme vzpomínali i na ty, kteří již nejsou mezi námi a minutou ticha uctili jejich památku. Prof. Miklošík předal k společnému přípitku a vzpomínku na prof. Fixla lahev meruňkovice, kterou měl připravenou k narozeninám prof. Fixla a kterou mu nestačil předat. Dovolím si konstatovat, že se naše společné setkání vydařilo a obohatilo nás o krásné zážitky.
Z řad učitelů a pracovníků katedry-neučitelů se setkání zúčastnili: Prof. Ing. DrSc Zdeněk Nevosád,
prof. Ing. Lubomír Lauermann, CSc., plk. doc. Ing. Václav Talhofer, CSc., plk. v. v. doc. Ing. Věnek Pavlica, CSc., pplk. v. v. Ing. Kamil Klečka, pplk. v. v. Ing. Vladimír Vyklický, pplk. v. z. Ing. Vlastimil Kratochvíl, CSc., plk. v. v. doc. Ing. Dalibor Vondra, CSc., pplk. Ing. MSc. Vladimír Kovařík, pplk. v. z. Ing. Antonín Šmíd, CSc., plk. Prof. Ing. DrSc. František Miklošík, Ing. Alois Hofmann, CSc., Lubomír Doležal a Jan Daněk.
Z řad absolventů studijního oboru 25 GEO se setkání zúčastnili: Plk. v. z. Ing. Karel Raděj, CSc., plk. v. z. Ing. Josef Peichl, pplk. v. z. Ing. Jaroslav Březina, pplk. v. z. Ing. Tomáš Babický, CSc., pplk. v. z. Ing. Jaroslav Zemek, CSc., pplk. v. z. Ing. Miloslav Koska, pplk. v. z. Ing. Bohuslav Škvrna, plk. v. z. Ing. Karel Vítek a pplk. v. z. Ing. Daniel Lukovský.
Setkání naší učební skupiny pokračovalo ještě v sobotu 6. 11. 2010 ve Velkých Pavlovicích, kde jsme měli zajištěnou návštěvu nejstaršího vinného sklípku - historického sklepa vinařství Lacina spojenou s degustací archívních vín.
V neděli, po společné snídani, jsme ještě pořídili společnou fotografii a rozjeli se ke svým domovům.
Společné setkání naší učební skupiny v roce 2011 se uskuteční začátkem června opět na Rejvízu.

V Dobrušce 11. listopadu 2010

Za organizátory setkání napsal   plk. v. z. Ing. Karel VÍTEK