Jak bylo „ POD LOUBÍM “?
V
restauraci Pod Loubím jsme se poprvé sešli na našich tradičních
setkáních v hospodě 5. ledna 2011.
Hned
na začátku jsme se ptali, jak nám v této restauraci bude. A také
jsme měli přání, aby jsme v ní vydrželi díle, než U topolů,
kde jsme se scházeli šest let. To nám sice zcela nevyšlo, ale to
nevadí.
Tak
jakých bylo těchto pět a půl roku?
Když
začnu od konce, tak poslední posezení 5. srpna 2015 bylo "horké".
35 stupňů ve stínu zahnalo mnohé do stínu domova, a tak
nepřišli. Přesto bylo něčím významné. Poprvé se ho
zúčastnili i přátele meteorologové ( Franta Babák, Mirek
Flajšman, Jirka Kotršál) a domluvilo se jak dále ve společném
Sdružení. V jednotě je síla a pohoda.
Na
všechna příští setkání jsme si řádně připili, což je
zárukou jejich šťastné budoucnosti. Z posezení je několik
historických fotek, které si lze prohlédnout ve foto galerii.
Příště
se již sejdeme v restauraci EVROPA v DAPu.
Těch
více než pět let bylo ve znamení počtu účastníků. Příčiny
byly různé. Bohužel i tím, že řada přátel odešla do jiné
hospody. Té nebeské. Snad tam mají dobré pivo a zadarmo.
Pospolu
s těmi předchozími tam sedí Jarda Bidlo, Evžen Budka, Vašek
Čejků, Karel Havlín, Láďa Jindra, Zdeněk Karas, Josef Košťál,
Vašek Kožnar, Ivana Kristinová, Honza Kříž, Olda Louda, Olda
Nový, Vašek Radů i Zdeněk Širůčků.
Někteří
ze stálých účastníků ubylo ze zdravotních důvodů a tak si o
nich alespoň popovídáme. Cestu zpět najdou snad i ti "ztracení".
Přesto držíme "zdravé jádro", které jistě přežije
všechny svízele i těch dalších šest let v plné síle.
Věřím,
že do Evropy přibudou další, kteří naše řady posílí, po
všech stránkách.
Tak
do toho! Budeme připíjet na zdraví !!
BH