Jak bylo „ POD LOUBÍM “?


V restauraci Pod Loubím jsme se poprvé sešli na našich tradičních setkáních v hospodě 5. ledna 2011.
Hned na začátku jsme se ptali, jak nám v této restauraci bude. A také jsme měli přání, aby jsme v ní vydrželi díle, než U topolů, kde jsme se scházeli šest let. To nám sice zcela nevyšlo, ale to nevadí.
Tak jakých bylo těchto pět a půl roku?
Když začnu od konce, tak poslední posezení 5. srpna 2015 bylo "horké". 35 stupňů ve stínu zahnalo mnohé do stínu domova, a tak nepřišli. Přesto bylo něčím významné. Poprvé se ho zúčastnili i přátele meteorologové ( Franta Babák, Mirek Flajšman, Jirka Kotršál) a domluvilo se jak dále ve společném Sdružení. V jednotě je síla a pohoda.
Na všechna příští setkání jsme si řádně připili, což je zárukou jejich šťastné budoucnosti. Z posezení je několik historických fotek, které si lze prohlédnout ve foto galerii.
Příště se již sejdeme v restauraci EVROPA v DAPu.
Těch více než pět let bylo ve znamení počtu účastníků. Příčiny byly různé. Bohužel i tím, že řada přátel odešla do jiné hospody. Té nebeské. Snad tam mají dobré pivo a zadarmo.
Pospolu s těmi předchozími tam sedí Jarda Bidlo, Evžen Budka, Vašek Čejků, Karel Havlín, Láďa Jindra, Zdeněk Karas, Josef Košťál, Vašek Kožnar, Ivana Kristinová, Honza Kříž, Olda Louda, Olda Nový, Vašek Radů i Zdeněk Širůčků.
Někteří ze stálých účastníků ubylo ze zdravotních důvodů a tak si o nich alespoň popovídáme. Cestu zpět najdou snad i ti "ztracení". Přesto držíme "zdravé jádro", které jistě přežije všechny svízele i těch dalších šest let v plné síle.
Věřím, že do Evropy přibudou další, kteří naše řady posílí, po všech stránkách.
Tak do toho! Budeme připíjet na zdraví !!
BH