14. ročník tenisového turnaje SENIOR GEO CUP je za námi

(zpráva z letošního 14. ročníku konaného 28. května 2024, dohráno 14. června 2024)
Letošní 14. ročník tenisového turnaje SENIOR GEO CUP se již potřetí ve své historii konal v Horních Počernicích. Krásný tenisový areál místního klubu byl vzorně připraven pro všechny účastníky turnaje. Na turnaj se přihlásilo pět dvojic složených z místních hráčů a jednoho příchozího, Ing. Jaroslava Vodáka z Opavy. Hrálo se v duchu vydaných propozic turnaje systémem každý s každým, na jeden set s počátečním stavem 1:1 a do dosažených šesti gamů. K dispozici byly tři kurty. Hra byla zahájena po počátečním slově předsedy Sdružení přátel vojenské zeměpisné a povětrnostní služby (dále jen Sdružení) Ing. Karla Vítka a organizační instrukci výkonného ředitele turnaje Bc. Ivana Lišky. Účastníci turnaje uctili památku Ing. Jaromíra Podroužka dlouholetého předsedy sekce seniorů Tenisového klubu TJ Sokol Horní Počernice, který zesnul v roce 2023. Dále si připomněli památku generála Ladislava Kebíska, který měl vztah k městské části hlavního města Prahy – Horním Počernicím, dnes Prahy 20, kde prožil závěr svého života a kde také navštěvoval zdejší tenisové kurty a přes svůj vysoký věk soupeřil s místními tenisovými seniory. Zde vznikla myšlenka vzájemného soupeření dobrušských a hornopočernických veteránů na tradičním turnaji.
Po hodině her byl turnaj v cca 10,45 hodin z důvodu dešťových přeháněk přerušen. Rozpršelo se a tenisové kurty byly pro další hru nezpůsobilé. Při společném obědě se hráči a organizátoři turnaje dohodli na jeho přerušení s tím, že bude dohrán později.
Svoji roli ale splnila společenská stránka turnaje – přátelé z Dobrušky podiskutovali s kamarády z Horních Počernic, občerstvení v režii místního tenisového klubu bylo výborné, čas utíkal a domů se moc nechtělo.
Turnaj se dohrával v následujících dnech pravidelného hraní tenisových veteránů Tenisového klubu Sokola Horní Počernice. Přes občasné pokračování nepřízně počasí i pochopitelné zdravotní komplikace se podařilo v polovině června turnaj dohrát. Vítězství získala dvojice domácích Miloš Kvasnička a Láďa Sýkora, která prošla turnajem bez porážky. Druhé místo obsadila dvojice s jedinou ženskou účastnicí Blanka Vachová – Pepa Zuklín, třetí skončila dvojice Bohumil Velička zase s Pepou Zuklínem, který musel nakonec zaskočit za nemocného T. Keila. Čtvrtí skončili I. Liška a J. Vodák, jediný zástupce geodetických řemesel, obětavě přišedší až od Opavska. Páté místo obsadil se svým pendlujícím spoluhráčem Mirek Krátký. Vítězové získali do svého držení krásný putovní pohár, na který budou v režii domácích pořadatelů vyryta jejich jména. Všichni účastníci turnaje dostali kromě diplomů i věcné ceny, které byly pořízeny ze sponzorských příspěvků firem Strojservis IVECO a Rotlehner. Za občerstvení ještě děkujeme Ing. Jiřímu Trávníčkovi, předsedovi místního tenisového Klubu. Přátelům z Dobrušky v čele s předsedou „Sdružení přátel“ Karlem Vítkem, upřímně děkujeme za letošní účast v Horních Počernicích. A příští rok – budeme-li živi a zdrávi těšíme se na 15, který se uskuteční v Dobrušce. Ať žije tenis a ať žije sportovní kamarádství! Nazdar
Za domácí pořadatele z Horních Počernic Bc. Ivan Liška.
Při zahájení turnaje a ze společného posezení byly pořízeny fotografie, které přikládám.