Informace o přátelské setkání bývalých příslušníků VTOPÚ a VGHMÚř a podporovatelů Sdružení přátel vojenské zeměpisné a povětrnostní služby Dobruška 20. prosince 2023

Ve středu 20. prosince 2023 se od 13,00 hodin uskutečnilo na Prezentační místnosti VGHMÚř v Dobrušce přátelské setkání bývalých příslušníků VTOPÚ a VGHMÚř a podporovatelů Sdružení přátel vojenské zeměpisné a povětrnostní služby (Sdružení). Posezení se zúčastnili: Zúčastnili se: Andršová Marie, Dobrovolný Antonín, Fiedler Günter, Kotva Jan, Kotvová Marie, Malý Miloš, Peichl Josef, Šilhavý Vladimír, Šimonová Marta, Tesař Ferdinad, Vatrt Viliam, Vaverka Jan a Vítek Karel.
Na úvod vystoupil ředitel VGHMÚř plk. gšt. Ing. Vladimír Répal Ph.D. informoval o návštěvě prezidenta ČR Petra Pavla ve VGHMÚř, které se uskutečnila 12. 12 2023. Vystoupení doložil fotografiemi z návštěvy. Na závěr svého vystoupení předal ředitel VGHMÚř medaile k 20. Výročí vzniku VGHMÚř bývalým zaměstnancům VGHMÚř, kteří významně přispěli k jeho budování a rozvoji. Medaili obdrželi: pplk. v. v. Antonín Dobrovolný, Miloš Malý, plk. v. v. Ing. Josef Peichl, pplk. v. v. Ing. Bohuslav Škvrna, pplk. v. v. Ferdinand Tesař a pplk. v. v. Ing. Jan Vaverka.
Karel Vítek potom informoval o aktivitách Sdružení v roce 2023 a výhledu na rok 2024. Vyzval přítomné ke sledování internetových stránek Sdružení, případně zapojení se do tvorby příspěvků. Na závěr popřál všem pohodové vánoční svátky a do nového roku především hodně zdraví.
Setkání pokračovalo přátelským posezením. Účastníci se cca po 15 hodině postupně rozešli.

Fotografie z přátelského posezení přikládám.

Zaznamenal Ing. Karel Vítek, předseda Sdruženík